Rookmelders

Frequently Asked Questions

U vindt antwoorden op informatie over onze rookmelders en meer. Neem gerust contact met ons op als u geen antwoord op uw vraag hieronder kan terugvinden

De keuze is volledig vrij aan de klant. Wel raden we aan om de 3M tape enkel te gebruiken bij een volledig vlak oppervlakte. Bij een niet vlak oppervlakte wordt er het best gekozen om de rookmelder te monteren met de schroeven.

Vals alarm bij rookmelders wordt zeker na een periode van goed functioneren veroorzaakt door stof(deeltjes) in de rookkamer of omdat de rookmelder op een verkeerde plek hangt. Wat u kan proberen is om de rookmelder grondig schoon te zuigen met de zachte borstel van de stofzuiger. Stof in de rookkamer valt niet onder de garantie van de rookmelder.

Je kunt de rookmelder zelf gemakkelijk testen door de middelste knop in te drukken. Hou deze knop ongeveer 2 seconden in tot je de bieb hoort. Test je rookmelder geregeld!

Eerst en vooral dien je alle maatregelen vermeld in de handleiding op te volgen bij de installatie van de rookmelder. Eens de rookmelder ophangt, dien je deze regelmatig te testen. Dit kan je doen door middel van de middelste knop in te drukken tot je een bieb-signaal hoort. De rookmelder dient ook maandelijks eens gestofzuigd te worden. Dit doordat er kleine stofdeeltjes in de rookkamer kunnen vastzitten, die mogelijks tot een vals alarm kunnen leiden.

Wij raden aan om 1 rookmelder per ruimte te installeren, behalve in de keuken en badkamer. Het is ook niet aangeraden om een rookmelder dichter dan 30 cm van een muur te hangen of hem op minder dan 30 cm van een lamp te hangen. Voor meer informatie, lees zeker de handleiding nog eens grondig na.

Ga in eerste instantie na of de rookmelder effectief stuk is. Probeer eerst de rookmelder te stofzuigen, zodat al het stof uit de rookkamer verdwenen is. Hang de rookmelder opnieuw op en kijk of deze nog steeds een vals alarm geeft.

Neem in eerste instantie contact op met de verkoper/groothandel/installateur bij wie je deze rookmelder hebt aangekocht. Deze nemen hierna contact op met ons om dit verder af te handelen.

Onze SK-20 mini rookmelder heeft een ingebouwde 3V lithium batterij. Deze batterij heeft een levensduur van 10 jaar, en kan niet zelf vervangen worden. 

Let op: Indien je zelf probeert de batterij te vervangen, vervalt de garantie op het product. Bekijk zeker de handleiding voor meer informatie.Zeker! De SK-20 is een optische mini rookmelder. In de kern van de SK-20 zit er een rookkamer, deze rookkamer bevat een infrarood-straal die van zender tot ontvanger gaat. Zolang deze straal niet onderbroken wordt, weet de rookmelder dat er geen rook gedetecteerd wordt.

FAQ