Voeding Ledstrip

Het kiezen van de juiste voeding voor uw LED Strips is erg belangrijk om het optimale resultaat te bekomen in combinatie met een maximale levensduur van uw led strip.

Richtlijnen

Dimensionering

Hou bij dimensionering van de voeding rekening met een reservemarge van 5 tot 10%. Een voeding die aanhoudend voor 100% belast is, wordt warmer, en gaat minder lang mee. Indien de voeding gebruikt wordt in combinatie met een PWM sturing dan beïnvloedt dit de efficiëntie van de voeding waardoor deze reservemarge zeker noodzakelijk is.

Minimum belasting

Ook de minimum belasting is voor bepaalde types voedingen belangrijk. Om knipperen van de led strip te voorkomen raden wij steeds een minimum belasting van 60% aan.

Verdeling vermogen

Bij het plaatsen van grote vermogens led strips gaat de voorkeur naar meerdere kleinere voedingen in plaats van één grote voeding. Verdeel het totaal vermogen steeds over verschillende kleinere voedingen, en plaats deze voedingen zo dicht mogelijk bij de led strips. Dit om zware kabelsecties en spanningsverliezen te voorkomen.

Dimmen

Een standaard ledvoeding is nooit dimbaar aan de 230V zijde met een triac dimmer. Ledstrips worden steeds gedimd aan de 24VDC zijde met behulp van een PWM dimmer.

Plaatsing

Plaats een voeding nooit in een kleine volledig afgesloten ruimte. Indien de voeding te warm wordt dan treedt de thermische beveiliging in werking en wordt de voeding uitgeschakeld. Indien meerdere DIN-rail voedingen in een elektrisch bord geplaatst worden, respecteer dan steeds een afstand van 0,5 modules tussen elke voeding.